Novinka pre pacientov so sclerosis multiplex a inými neurodegeneratívnymi ochoreniami

Prevratná novinka v doplnkoch výživy, ktorá podporuje zdravie imunitného systému a mozgu.

Revolučná receptúra, ktorá je zložená z prírodných rastlinných a živočíšnych olejov, antioxidantov a vitamínov, odmenená získaním svetového patentu pre komplexnú liečbu neurodegeneratívnych ochorení.

V súlade s iniciatívou MS Brain Health – Zdravie mozgu, uplatňuje holistický filozofický prístup, čím podporuje životnosť buniek a ovplyvňuje dôležité metabolické faktory bunkovej energie, ktoré vám pomôžu žiť kvalitnejšie a dlhšie.

 

ČO JE NEUROASPIS®

Je to unikátny výživový doplnok s protizápalovými, antioxidačnými, neuroprotektívnymi a neurotrofickými vlastnosťami, pre ktoré získal ocenenie World Patent (svetový patent). Jeho hlavnou vlastnosťou je veľmi vysoký obsah a kvalita omega-3 a omega-6 polynenasýtených mastných kyselín (PUFA) v špecifickom pomere a forme v kombinácii so špecifickými antioxidantami.

Cieľom Neuroaspisu je obnoviť normálny pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín v bunkách a tkanivách. Na dosiahnutie tohto cieľa sa vyžadujú vysoké dávky a špecifický pomer.

 

…PRÍČINY

Základom nutričnej nerovnováhy je neschopnosť ľudského tela, na rozdiel od všetkých ostatných mastných kyselín, syntetizovať omega-3 a omega-6; ktoré je preto potrebné telu dodávať. Pre omega-6 to nie je problém, keďže sa hojne vyskytuje v rastlinných olejoch a takmer vo všetkých potravinách rastlinného pôvodu, ktoré doslova zaplavujú naše denné menu. Naopak, hlavným zdrojom omega-3 sú ryby a zvlášť niektoré druhy bohaté na tuky (sardinky, makrely, lososy a podobne), ktoré boli vývojom postupne eliminované z nášho stravovania. Dôsledkom je tragická nutričná nerovnováha medzi omega-6 a omega-3. Pre ilustráciu, v roku 1960 pomer mastných kyselín omega-6 k omega-3, ktoré priemerná osoba skonzumovala, bol blízky k 1:1, zatiaľ čo dnes je pomer úplne opačný, v priemere 15:1 v prospech omega-6 (v jednotlivých Západných krajinách je to v rozmedzí od 10:1 do 30:1). Nutnosť nevyhnutnej úpravy pomerného vzťahu medzi omega-6 a omega-3 v súvislosti s objavom významných a mnohostranných biologických účinkov omega-3 mastných kyselín, viedla k naliehavej potrebe reintegrácie omega-3 do stravy moderného človeka, či už vo forme samotného príjmu stravy, alebo jej doplnkov.

 

KTORÉ SÚ ŠPECIFICKÉ MASTNÉ KYSELINY?

Hlavné omega-3 mastné kyseliny potrebné pre ľudské telo sú alfa-linolénová kyselina (ALA), eikosapentaenová kyselina (EPA) a dokozahexaénová kyselina (DHA). Posledné dve sa nachádzajú vo veľkom množstve v rybom tuku, zatiaľ čo ALA sa nachádza v zelenine a niektorých orechoch (napr vlašských orechoch). Teoreticky môže naše telo previesť ALA na EPA a DHA. Avšak prakticky konverzný pomer je zanedbateľný (približne 0,5% až 5% DHA a EPA), takže príjem EPA a DHA stravou je jediným riešením. Najdôležitejšie omega-6 mastné kyseliny sú gama-linolénová (GLA) a linolová (LA).

 

STRATA ROVNOVÁHY

Prvý vedec, ktorý poznal hodnotu omega-3 mastných kyselín, bol britský odborný lekár na výživu, Hugh Macdonald Sinclair (1910-1990). Od roku 1940 začal dávať do súvislosti viaceré degeneratívne choroby, trápiace západné spoločnosti, s nutričným nedostatkom omega-3 mastných kyselín. Svoje poznatky zhrnul v roku 1956 v dokumente – liste poslanom do Lancetu, jedného z hlavných lekárskych časopisov aj v súčasnosti, kde poukázal na prepojenie nedostatku príjmu omega-3 s arteriosklerózou, zápalmi a degeneratívnymi ochoreniami. Článok bol považovaný v tom čase za príliš kacírsky, čo ho stálo miesto na Oxfordskej Univerzite. Muselo prejsť až 30-40 rokov, aby Sinclairove zistenia boli slávnostne potvrdené.

V dnešnej dobe omega-3 mastné kyseliny sú považované za kľúčové zložky výživy, ktoré stratil civilizovaný človek počas svojej modernizačnej cesty od surovej po plne industrializovanú stravu a odtiaľ k tuctom nákazlivých chorôb, ktoré nás trápia dodnes.

 

… NEUROASPIS®

V dôsledku vysokého množstva 18gr (9gr omega-3 and 9gr omega-6) polonasýtených mastných kyselín, ktoré ďaleko prevyšuje možnosti príjmu v strave v porovnaní so špecifickým pomerom medzi nimi, Neuroaspis je schopný obnoviť pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín v našom tele na ideálnu hodnotu 1 : 1. Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny Neuroaspisu majú vysoký stupeň čistoty, pričom všetky jeho zložky sú v aktívnej biochemickej forme. Zložky, ktorých prevalencia v Neuroaspis-e je DHA, ako je omega-3 mastná kyselina, majú preukázateľný podiel na normálnej funkcii mozgu a na dožití sa vysokého veku. Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny majú protizápalové, neurotrofické a neuroprotektívne vlastnosti, ktoré sú zdokumentované v množstve publikácií.

Navyše, Neuroaspis obsahuje antioxidanty: gamma-tocopherol, vitamin E a A, ktoré sú v synergickej kombinácii s mastnými kyselinami a pridávajú cenné antioxidačné vlastnosti.

Kúpiť tu: https://www.neuroaspis.sk/produkt/neuroaspis/